Zimowa edycja Festiwalu Smaku odbędzie się w Kielcach i okolicach od 28 stycznia do 1 lutego 2019. Przez pięć dni restauracje oraz kawiarnie proponują specjalnie przygotowane dania w festiwalowych cenach. Przystawka i danie główne będzie kosztować 20 złotych, napój i deser – 10 zł, drink lub wino – 13 zł.
To już szósta edycja Festiwalu Smaku w Kielcach.
W tej chwili w akcji zapowiedziało udział ponad 30 restauracji z Kielc oraz po kilka ze Skarżyska-Kamiennej, Starachowic, Końskich, Łopuszna i Chęcin. Warto zaglądać na facebookową stronę wydarzenia, na której publikowana jest aktualna lista lokali.
Celem festiwalu jest zachęcenie mieszkańców do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania wybranych lokali, aktywizacja życia miasta i jego mieszkańców, promowanie idei „Slow Food” oraz wspieranie lokalnej gastronomii.